“Bevæbnet” af Zakiya Ajmi er nok et af de sjoveste bøger vi har læst i år. Morten læste den højt for os og vi skraldgrinede alle sammen. Vi læser tit bøger alle sammen, især lige inden sengetid, så er det rigtig hyggeligt at sidde alle tre og få læst en bog højt. Morten og jeg skiftes til at læse højt for Jason. Det er en rigtig hyggelig familietid sammen.

Det er farligt at overnatte hos mormor

Bogen handler om en lille dreng, der skal overnatte hos sin mormor, mens hans mor er ude på et ærinde. Drengen pakker en masse legetøj, da han mener, at hans mormor ikke kan beskytte ham, og derfor er nødt til at være godt bevæbnet. Hans mor siger han må højst få fire stykker legetøj med, men han svarer “fem!”.

Han bliver afleveret hos mormor, og vi følger hans sjove fantasi leg, hvor en håndgranat eksploderer i mormors høstanemoner. Mormor viser sig at være meget bedre til legen, end han havde troet, og sammen fortsætter de hans fantasifulde lege. Før han siger farvel til sin mor, giver han hende sin Nerf-gun – for han har jo mormor og støvsugeren til at beskytte sig.

Sød og velskrevet

En rigtig velskrevet, humoristisk og sød bog. Jeg synes faktisk ikke det er så tit man læser så velskrevne billedbøger til børn. Oftest er de gode, men ikke altid velskrevne og det synes jeg er en vigtig detalje – især når der er humor involveret. Det er ikke altid det virker for alle forfattere og her synes jeg Zakiya Ajmi gør det rigtigt godt! Vi er alle enige om, at bogen er hylende morsom og med søde illustrationer, tegnet af Teddy Kristensen. 

Mon der kommer flere bøger i serien? 😍
Bevæbnet udkommer d. 30. maj. Vi siger tusind tak til Gads Børnebøger for anmeldereksemplar.

Anmeldereksemplar / Reklame