Hvem er ikke opvokset med Holger? Jeg ved, at jeg er. Jeg så de klassiske tegnefilm på originalsprog (og jeg elskede det) og har også læst bøgerne. Selvom, at jeg længe ville købe en Holger bog til Jason, så ventede jeg lidt til han egentlig var gammel nok. Nu er det dog efterhånden et stykke tid siden jeg købte bogen og grunden til jeg valgte lige netop denne, er simpelthen fordi han elsker at bruge en lygte til at kiggede i bøger og alt hvad han kan finde.  

Find Holger trøje fra NameIt 

Helt tilfældigt så jeg, tilbage i februar måned at der findes en trøje med Find Holger på. Da den mindede mig om min barndom, så var jeg nødt til at købe den til Jason. Han blev faktisk så vild med trøjen, at han i lang tid ikke ville gå med andet. Så det var jo heldigt!  

Find Holger trøje fra NameIt

Find Holger – og den uhyggelige lygte 

Find Holger – og den uhyggelige lygte er en lidt anderledes bog i forhold til de klassiske Holger bøger. Som nævnt før, så indeholder den en “lygte”, som man skal bruge for at kunne finde Holger og andre personer i bogen. Nu skal det lige siges, at lygten ikke er en rigtig lygte, men blot lavet af pap. Det virker simpelthen ved at sætte den under det grå plaststykke, hvorefter lygten ”lyser” det op og så kan man lede. Generelt en rigtig fin idé. Hvis man forventer en rigtig lygte, bliver man nok lidt skuffet når man ser det er af pap, men det fungerer egentlig ret godt, når man har forklaret konceptet til ens barn. Jason var 3 og et halvt år da han fik bogen og det eneste der lige var ved det er, at når han rykker rundt med lygten, så kan kanterne på siderne gå lidt i stykker. Men det kan ikke undgås i hans alder, da det bare er noget der sker når man er barn og egentlig bare gerne vil læse – uanset hvor forsigtig man er. Da Jason er især glad for alt Halloween (græskar og spøgelser), så var det meget spændende at finde disse ting i bogen. Man skal være obs på, at det er meget småt illustreret, men ikke umuligt at finde tingene. Dette skyldes nok mest, at alt er på 1 side i denne bog, grundet lygten. Det er ikke spredt ud over en dobbelt side, som man kender det fra de originale klassiske Holger bøger. 

Bogen er en god samtalestarter, da man kan digte på historier omkring de figurer man finder. Der er også opgaver som man skal ”udføre”. Vi har faktisk tit brugt bogen lige inden sengetid, mest fordi Jason fandt det hyggeligt at sidde med bogen under dæmpet lys. Vær obs på, at lyset skal kun lige være dæmpet nok, så det stadig er ok for øjnene at sidde og læse i bogen 😊 

Bogen får 4 ud af 5 stjerner: Det trækker bogen ned, at den er småt illustreret, sammenlignet med de klassiske, originale Holger bøger. Man kan argumentere for, at det er sådan pga. ideen med lygten. Men jeg kan stadig ikke forstå, hvorfor man har valgt at lave formatet på bogen mindre end de almindelige bøger. Det bliver efter vores mening, lige småt nok, især for de mindre børn. Men med det sagt, så er vi stadig vilde med den kreative idé med lygten. Den er med til at udfordre børns nysgerrighed. Alt i alt, en fin bog til Holger-glade børn 🥰

Find Holger – og julens lommelygte

Hvis du bliver vild med denne bog, så kan jeg tippe om, at der lige netop er kommet en ny – en juleudgave!

Bogen kan købes de fleste steder og du kan også finde den hos Bog & idé her (ingen reklame).

Find Holger og den uhyggelige lommelygte
Kategorier: ,