Jeg havde en stor passion for fugle, da jeg var barn. Så meget, at jeg lånte bøger på biblioteket og tegnede dem i større format i min tegneblok. Det var faktisk en passion jeg delte med min mormor, hvor vi begge tegnede og farvelagde fuglene på hver vores måde. Når vi så havde samlet en stak tegninger, så fik jeg min mormors og hun fik mine tegninger. Jeg har dem stadigvæk, gemt i en fin mappe. Jeg tager dem frem i ny og næ og bliver lidt nostalgisk. Den ene af bøgerne var en gammel ”Fugle i farver” bog. Jeg husker ikke helt titlen, men jeg var så heldig at finde bogen i et antikvariat i 2016.

Besøg af fugle i haven

Børn er jo altid nysgerrige på dyr og det er ingen overraskelse, at Jason elsker at kigge på fugle. Som tidligere nævnt på Instagram, så har vi et fuglehus i plexiglas. Den sidder fast på vindue i spisestuen med sugekopper. Her man kan fylde den med fuglefoder og iagttage de smukke fugle der flyver forbi. Det er meget spændende at se, hvilke fugle der kommer forbi i de forskellige sæsoner. Vi har haft besøg af rødkælke, blåmejser, musvitter, gråspurve, solsorte og endda en hvid brevdue. Ja, den brevdue boede hos os i næsten 3 uger. Det tog os lidt tid inden vi kunne se ringnummeret, for at kontakte ejeren af brevduen. Da vi endelig så nummeret, så var brevduen fløjet væk. Vi var faktisk blevet vant til den sad på sålbænken hver dag.

kig og snak om fugle
kig og snak om fugle

Lærerig fuglebog for børn

Men tilbage til denne spændende fuglebog og hvorfor den er interessant. ”Kig og snak om fugle” et anmeldereksemplar vi har fået fra Lamberths Forlag. Jeg valgte bogen selv og det er netop fordi ”Kig og snak” serien er simpelthen et af de bedste billedfagbøger der findes til børn. Jeg har tidligere anmeldt denne bog ”Kig og snak om naturen” og nævnt et par andre fra serien på Instagram. Hvis du vil have at dit barn skal lære naturen at kende eller selv har interesse, så er bøgerne fra denne serie et must-have. Lige nu er fuglebogen også ret relevant, fordi vi er tæt på forårssæsonen. Derfor er bogen oplagt lige nu.

Hvad kan mit barn lære at ”Kig og snak om fugle”?

Bogen viser dig de mest almindelige fugle man finder i naturen. Med informative tekster og smukke illustrationer. Her lærer man om de forskellige fugle der dukker op i de forskellige sæsoner. Hvordan fugleæg ser ud samt de farverige fjer fugle har. Bogen er også fyldt med detaljer, så man har en masse man kan kigge på, finde og snakke om. Barnet lærer de forskellige fugle og husker det. Når vi ser fuglene flyve forbi vinduet eller ser dem udenfor, så kan Jason genkende hvilken fugl det er. Det er generelt en god idé at komme ud i naturen og iagttage fuglelivet. Huks dog, altid at lære dit barn at være forsigtig. Køb evt. en lille børnekikkert, så dit barn nemt kan se. Vi gav Jason en i fødselsdagsgave sidste år og han har været meget glad for det.

Vi giver bogen 5 ud af 5 stjerner. Det er vurderet ud fra hvor lærerig bogen er og de smukke illustrationer. Den er beskrivende og dybdegående. Med et perspektiv i noget barnet kan forholde sig til. Det kan læses igen og igen og der er masser af spændende fakta og detaljer, som man kan fordybe sig i. Det giver også et godt samtaleemne for barnet.

Vi ser rigtig frem til den nye insektbog der er kommet i serien, “Kig og snak om småkravl! Især fordi Jason er vild med insekter. Her kan du se mere: