Mangler I plads til alle jeres bøger? Med alle de børnebøger vi læser, endte vi også hurtigt med at løbe tør for plads til bøgerne. Jeg havde tidligere delt inspiration til bogreoler for børn i dette indlæg – som er iøvrigt et af de meste her på bloggen! 🥳 Her kan I se hvordan vi har løst problemet – indtil vi løber tør for plads igen.

IKEA BILLY reol som løsningen

Vi har sidenhen manglet en del plads. Bøgerne var derfor fordelt mellem Jason’s læsehjørne i stuen, i trækasser på sit værelse og til sidst endte det som bunker på et tæppe på værelset. Jeg var lidt idé forladt og manglede noget hyggeligt, men også praktisk til bøgerne. Pludselig fik jeg en idé: Jason skulle have en IKEA BILLY reol! Men det var på bekostning af Jason’s flotte kommode. Vi brugte som sådan ikke kommoden til så meget, men jeg synes det passede så fint ind med hyggelige rammer og diverse pynt på. Men jeg tog beslutningen om at få tømt kommoden, hvori der egentlig bare lå sengetøj og lidt praktiske småting. Og så var der pludselig plads til en BILLY reol!

Sortering af børnebøger i bogreolen

Efter vi fik det besluttet, så gik det egentlig ret hurtigt. Morten købte reolen og samlede det hurtigt. Så nåede vi til den bedste del: at fylde den med bøger! Jeg havde lidt svært ved det må jeg indrømme, da jeg går meget op i hvordan bøger er opdelt og jeg kan godt lide at de står efter genre. Men sådan som vi har fordelt hylderne, gør også at det kan være lidt svært med det større bøger. Nogle bøger er bare ret store og kræver plads og så er der de mindre bøger. Men kategorierne blev således:

  • Fagbøger fordelt efter natur, teknik og dyr
  • Skønlitterære bøger
  • Billedbøger
  • Gaming bøger
  • Eventyr

Jeg kommer nok til at rykke rundt i det igen, for jeg er ikke helt tilfreds. Bogreolen er også ret fyldt op nu. Når vi får nye bøger, kommer de på Jason’s gamle bogreol – som vist her. Lidt ligesom en slags udstilling på et bibliotek hvor det er nemmere at finde bøgerne. Ind imellem bøgerne er der både bamser, søde figurer eller æsker fyldt med minder. Den ene bamse har jeg købt til Jason, da jeg var i Armenien i sommeren 2023. Det er den kendte figur, Cheburashka. Ingen ved om han er en abe eller en bamse – det ved han heller ikke selv. Men sød er han og det er tegnefilmen også. Vi har også en Cheburashka bog.

Hvad synes I om resultatet? Hvad har I selv gjort for at opbevare børnebøger hjemme hos jer?

Del meget gerne med os i kommentarfeltet eller på vores Instagram! 😍