Elsker du Super Mario Maker og The Legend of Zelda? Så læs med her!

Tilbage i maj måned (2023) købte jeg et kickstarterprojekt spil til Switch: Super Dungeon Maker. Det fangede mig især, fordi man kan bygge baner – eller såkaldte “dungeons”, der minder rigtig meget om The Legend of Zelda: Link’s Awakaning, hvor man ligeledes kan bygge dungeons – Chamber Dungeon som det kaldes.

Chamber Dungeon i Link’s Awakaning ikke så omfattende og detaljeret som Super Dungeon Maker, men stadig rigtig god. Jason har brugt mange timer på at lave dungeons i Chamber Dungeon og han er helt vild med konceptet. Han har flere gange efterspurgt et “nyt” Legend of Zelda, hvor du bygger dungeons eller Super Mario Maker 3. Da han havde brugt mange timer på begge Nintendo spil, gik han over til Minecraft. Selvom det jo ikke helt er det samme, så er det stadig noget med at bygge ting. Og Jason brænder virkelig for at lave egne baner eller som han siger ret tit: “Mor, jeg vil lave mine egne spil”. Da jeg viste Jason spillet blev han ellevild og super spændt. Vi har nu spillet det for en stund og er klar med vores anmeldelse af spillet til jer.

Vi prøvede med andre spil

Sidste år, prøvede vi at finde andre spil til ham, hvor han kunne få lov til at bygge baner. Vi prøvede diverse farming spil og Game Builder Garage, men intet var det samme som hverken Mario Maker eller Link’s Awakening. Og hvis man er i gaming verdenen, så ved med godt, at Mario Maker 3 er meget efterspurgt og der er mange der ønsker noget lignende – bare med Legend of Zelda. Det er så her Super Dungeon Maker kommer ind.

Hvad er Super Dungeon Maker?

Super Dungeon Maker et 2D pixelspil og minder utrolig meget om Legend of Zelda. Det ser forholdsvis simpelt ud, men er ret kompleks, da der er rigtig mange muligheder. Og tro det eller ej, så hedder hovedkarakteren Fink. I starten synes jeg det var lidt mærkeligt, at det er en kylling man følger som hovedkarakter, men det giver faktisk rigtig god mening. Spiludviklerne siger selv, at det er fordi fugle er gode til at bygge reder og herfra kommer inspirationen. Jeg selv tænker, det hænger måske også en smule sammen med Link og alle de kyllinger der er i Legene of Zelda spillene – hvis du har spillet spillene, så ved du hvad jeg mener.

Her er Jason ved at lave en “uhyggelig” bane i Super Dungeon Maker

Spillet vi aldrig fik fra Nintendo

Da Nintendo genudgav Legend of Zelda: Link’s Awakening til Switch, tilføjede de Chamber Dungeons, der som tidligere nævnt er et sted hvor du laver dine egne dungeons. Her legede de lidt videre med samme koncept som de havde med Super Mario Maker. Dog var det ikke alle der var tilfredse – af en eller anden årsag, som jeg ikke forstår. For Chamber Dungeons er jo genialt! Jason har som sagt, brugt utallige timer på at bygge forskellige dungeons derinde og låst spændende funktioner op. Måske fordi folk ikke var så begejstrede over idéen eller Nintendo havde travlt med andre projekter, at idéen ikke helt kom videre. Det er så her, Rokaplay så potentiale og startede et kickstarterprojekt med Super Dungeon Maker. Og resultatet blev også ret succesfuldt. Spillet er dog pt kun som digital udgivelse og kan (endnu) ikke købes fysisk.

I et af de dungeons som Jason bygger videre på, kan man se ormen som man kender fra Link’s Awakening

Hvad går Super Dungeon Maker ud på?

Super Dungeon Maker er til dig der elsker at bygge dine egne baner og dungeons – og bare generelt elsker puzzle-gaming! Har du erfaring med at spille Zelda spil, så kan du sikkert genkende mange af fjenderne og elementerne der bliver brugt i spillet. Det gælder kort sagt at lave forskellige dungeons og placere et gyldent æg til slut. Helten Flink, skal finde vej og redde ægget. Fink har et sværd som standard, men man kan give ham andre ting, som fx et fjer, der giver ham evnen til at hoppe over ting. Dette er igen, stærkt inspireret af Link, der ikke kan hoppe medmindre han har et fjer. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan du kan bygge dine dungeons op og der er mange forskellige styles man kan vælge mellem. Fjenderne og elementerne er forskellige, alt efter hvilket style du vælger (der er en ørken, istid osv.). Fjenderne kan også programmeres til hvornår de spawner og laver spændende gåder.

Spillet er lidt nostalgisk, da den minder om de gamle dage med 2D pixelspil. Grafikken er generelt meget flot og sødt lavet. Super Dungeon Maker er generelt nemt at gå til og der gik ikke længe før Jason havde styr på det. Han synes spillet er helt fantastisk og sjov. Jason kunne selv genkende rigtig meget af det fra Legend of Zelda: Link’s Awakening. Selve måden man bygger dungeons minder mere om Super Mario Maker, hvor du selv tegner de enkelte rum op og indretter dem. Man skal være forberedt på at der ikke er en dyb historie i spillet, men blot en kort intro til karakteren. Jeg synes heller ikke at dette er noget der trækker spillet ned, tværtimod så synes jeg det er passende, da det jo “bare” handler om at bygge dungeons.

Her er det igen Jason der spiller og bygger videre på hans dungeon

Hvad vi synes om spillet

Vi synes det er et rigtig godt lavet og man kan bruge mange timer at være kreativ og gå i dybden med ens dungeons. Spillet kunne det, som Jason havde efterspurgt længe, efter han var færdig med at spille Super Mario Maker og Legend of Zelda: Link’s Awakening, så jeg vil sige, at spillet lever op til forventningerne.
Vi giver Super Dungeon Maker 5 ⭐⭐⭐⭐⭐ ud af 5 stjerner! Spillet er overset og fortjener helt klart mere opmærksomhed. Den burde udgives fysisk også. Hvis man er bekendt med at spille lignende spil, så kan det klart anbefales til børn fra 5-6 år. Måske lidt ældre hvis man skal kunne bygge lidt mere komplekse baner.

Kender du spillet og hvad synes du om den?