Jason og jeg har været i køkkenet for at farve æg. Vi startede med at kigge efter hvad vi havde og kunne bruge til projektet. I år var vi lidt sent ude med at finde ud af hvordan vores påskeæg skulle se ud på påskebordet. Vi endte ud med disse fine naturfarver og vil gerne dele fremgangsmåden.

Lær dit barn om naturfarver

Det er spændende og lærerigt projekt for børn, at kunne følge med i hvordan naturprodukter kan give så fine farver. Da jeg var barn plejede min mor altid at farve påskeæggene med løgskaller – jeg var altid fascineret af hvor meget farve løgskaller kunne afgive. Jeg synes det var en magisk proces og har taget “familietraditionen” til mig. Det er den meste brugte fremgangsmåde i vores hjem – at benytte naturens egne farver til at farve æg. Dog vil jeg sige, at vi har førhen benyttet os af købte farver med både marmoreffekter, glimmer og sølv og guld. Men iår blev det med naturens farver og vi synes selv det blev ret flotte. Jason var meget fascineret af processen. Hvis du vil lave nogle selv, så kan du se her hvad vi har gjort 🌺🧅🌱

Fremgangsmåde til at farve æg med naturprodukter

Sådan gjorde vi:
Hæld dit farvegivende produkt i en gryde, læg æggene i og hæld herefter koldt vand. Det skal dække æggene. Lad æggene koge småkoge i 15-20 min. Bagefter lader du æggene køle af i vandet. Når vandet var kølet ned, tager du æggene op og lader dem tørre på en tallerken. De kan også forsigtigt tørres med en køkkenrulle.

Vi har brugt følgende til at farve:
🐥 Hibiscus te
🐥 Rødløgsskaller 
🐥 Spinat + løgskaller

Har du prøvet at farve æg med naturprodukter og hvad har du haft succes med? 🌸