Fugle er et af de mest fascinerende dyr og vi har efterhånden læst en god håndfuld fuglebøger. Som barn var jeg selv meget glad for især “Fugle i Farver” fra Politiken og de resterende i serien. Det var derfor kun oplagt, at vi skulle læse denne bog, da Jason har arvet min kærlighed til fugle 🦜

“Fuglenes Fantastiske Liv” er fra samme serie som bogen “Smådyrenes Verden”, “Træernes Ukendte Liv” og den nyeste skud på stammen, “Jordens Iskolde Poler”. Alle bøger er smukt illustreret af dygtige Claire McElfatrick, der formår at kombinere grafisk tegnede motiver med fotos! 🦤🪺

Hvad fortæller bogen om fuglene?

“Fuglenes Fantastiske Liv” går i dybden om fugle og bringer nogle meget interessante emner op, som hvor de kommer fra (levende dinosaurer), æg og unger, hvad æder fugle, truede fugle, hjælp til fugle, nationalfugle og meget mere. Bogen er opdelt i fem hovedkapitler, som er:

🦚 Hvad er fugle?
🦚 Forskellige grupper af fugle
🦚 Fugles adfærd
🦚 Levesteder
🦚 Fuglene og os

Sidst i bogen kan du også finde en ordliste. Bogen kan også bruges som et opslagsværk. Her er et lille uddrag fra bogen, som vi finder spændende:

“Fugle er dinosaurer, akkurat ligesom mennesker er pattedyr. Fuglene udgør en bestemt gruppe af dinosaurer. De har udviklet sig lidt efter lidt over lang tid og er på den måde blevet til de fugle vi kan se omkring os i dag.”

Mulepose og pins med gråspurv

Pga. vores kærlighed til fugle, så har jeg tegnet en gråspurv til Jason og fået det trykt på muleposer og pins. Det er til dels også for at gøre opmærksom på den danske natur og støtte på omkring fuglene. Hvis der er nok interesse, kan det være det er noget jeg får trykt mere af og får solgt. Er du nysgerrig på mine designs, så er du velkommen til at smide mig en mail.

Er du også vild med fugle? 😍 Tjek vores tidligere anmeldelse om fugle her.

Tak til Gads Børnebøger for anmeldereksemplar (reklame)