Er du skarp på krokodiller? 🐊 For det er vi, efter at have læst denne spændende bog!
Skarp på Krokodiller” er den nyeste i ”SKARP PÅ…” serien der omfatter hajer, kattedyr og aber (udkommer 12. maj). Det er faktisk den første bog vi læser i serien og vi er helt vild imponerede! Både over al den spændende viden, men også de smukke illustrationer i bogen.

Levede sammen med dinosaurerne

Krokodiller er nogle fascinerede dyr, især fordi man ved, at dinosaurer og krokodiller engang levede på Jorden på samme tid. Da både Jason og jeg har en kæmpe kærlighed for dinosaurer, så har vi begge altid været glad for krokodiller. Så der var ingen tvivl, da vi fik mulighed for at anmelde denne bog.
”Skarp på Krokodiller” starter med at fortælle hvad en krokodille er og fortsætter videre med at beskrive krokodillers kropsbygning, forfædre, hvordan de jagter og lever generelt. Man lærer også rigtig meget omkring de forskellige arter der findes og hvor man kan støde på dem i naturen. Især afsnittet omkring krokodiller i mytologien er interessant – her får man fx forklaret hvad krokodilletårer.

Vi vil også gerne fremhæve et par interessante fakta fra bogen her:

  • Vidste du, at der gik rygter om at der levede alligatorer i New Yorks kloakker – og at de var hvide og blinde?
  • Vidste du, at krokodillen Mr. Freshie menes at have været 140 år gammel?
  • Vidste du, at det er temperaturen i krokodillens rede, der afgør ungernes køn?

En must-have på boghylden

Bogen slutter af med en kapitel der fortæller omkring naturbeskyttelse og hvad man selv kan gøre for at beskytte krokodillerne. Et vigtigt afsnit, da man også lærer hvordan man skal færdes i et område hvor der kan være krokodiller – samt hvordan de nuværende klimaforandringer påvirker deres levevilkår. Da krokodillers køn er bestemt ud fra temperaturen i vandet, så kommer klimaforandringerne til at betyde en hel del for krokodillens eksistens. Der kan fx være for få af det andet køn, som vil påvirke formeringen af krokodillerne. Det giver lidt stof til eftertanke.

Skarp på Krokodiller” får helt klart ⭐⭐⭐⭐⭐ ud af 5 stjerner fra os! Det er rigtig spændende og informativ læsning. Vi har helt klart fået smag på at læse de andre i serien også og glæder os til “Skarp på Aber” udkommer til maj.
Bogen anbefales fra 4-5 år.

Tak til Gads Børnebøger for at vi måtte læse og anmelde endnu en dejlig bog!