Det er ingen hemmelighed at vi er meget glad for “Skarp på…” serien af Gads Børnebøger herhjemme. Derfor blev Jason også ellevild, da han modtog bogen “Skarp på pingviner” som anmeldereksemplar. Hvis du ikke har læst vores tidligere anmeldelse af et af de andre bøger i serien, så kan du se det her – “Skarp på krokodiller” 🦎

“Skarp på pingviner” udkommer d. 31. januar. Bogen er ligesom de forrige i serien, smukt illustreret og fyldt med masser af spændende viden til nysgerrige børn, der især som Jason, elsker dyr og fagbøger. Bogen er dog ikke kun interessant for børn, men også for de voksne. Både Morten og jeg var bidt af at læse om pingviner. Vi læste bogen på skift sammen med Jason. Bogen er forholdsvis nem og hurtigt læst. Man sluger det hele råt.

Hvad lærte vi?

Vi fik masser af ny viden om pingviner og hvor fantastiske de er! Fx så lærte vi følgende:

  • At pingviner holder øje på fuglene når de går på jagt, så de nemmere kan finde føde. Fugle kan nemlig se store området af havet.
  • At pingviner elsker sten og kan finde på at stjæle de gode sten fra andre pingviner!
  • At adeliepingviner kan fornemme når der er stormvejr på vej

Vi lærte også omkring hvad de kan lide at spise, hvordan de finder en mage, hvor længe de kan holde vejret og hvordan de færdes i en flok. Bogen er også rigtig god til at fortælle forskellen på de forskellige arter af pingviner. Jason synes det var rigtig sjovt at læse omkring hvordan de går på jagt og at de elsker sten. Han elsker selv at samle sten, så den del kunne han vist relatere til 🐧

Must-have på bogreolen

Vi giver “Skarp på…” serien en kæmpe anbefaling herfra. Det er klar en serie af bøger, som vi som forældre vil mene er en must-have på bogreolen. Bøgerne styrker børns viden, de smukke illustrationer gør dem nysgerrige efter mere viden og hjælper på at forstå hvad der bliver forklaret i bogen. Og denne serie i bogen får selvfølgelig hele 5 ⭐⭐⭐⭐⭐ ud af 5 stjerner af os! Ingen tvivl om at vi elsker den.

Kommende bøger i serien

Vi glæder os super meget til de kommende 3 bøger der kommer i serien og kan næsten ikke vente! For at det ikke skal være løgn, så er de kommende dyr lige præcis noget Jason er helt vild med – frøer, biller og blæksprutter. Jason spurgte om vi ikke kunne få “Skarp på blæksprutter” lige nu, så vi kunne læse den med det samme. Jeg måtte forklare ham, at der desværre gik et par måneder, da den udkommer i juni måned 2023. Så lige nu tæller vi ned til “Skarp på frøer” der udkommer i marts måned!

Du kan desuden allerede forudbestille de kommende titler i serien – både hos din lokale boghandel og her:

Har du læst nogle af bøgerne i serien? Hvilken er din favorit? Del gerne med os i kommentarfeltet eller på Instagram! 🧡