Jer der har fulgt med længe herinde har nok set, at jeg har nævnt bogen “50 Overraskelser i Dragernes Land” af Turbine en del gange. Det er en bog som Morten fandt hos den lokale Føtex engang i 2019. De havde en masse bøger til restsalg og bogen kostede sølle 50 kr., som han købte sammen med en stak andre børnebøger.

50 Overraskelser i Dragernes Land

Da vi begyndte at læse 50 Overraskelser i Dragernes Land for Jason, var han helt vild med den. Bogen skulle læses igen og igen… Den er nu så slidt, at jeg er bange for at siderne falder ud af bogen. Hele konceptet i bogen går ud på, at læseren er helten i bogen. Man drager ud på en rejse hvor man skal finde de gyldne drageæg og alt efter hvilket valg man tager, så ender man på forskellige sider. Jason har selvfølgelig opdaget at der på bagsiden af bogen findes andre bøger i serien. Jeg har lige siden søgt efter de andre bøger alle steder. Bøgerne er nemlig udgået og kan ikke skaffes nogle steder. Jeg har endda haft fat i forlaget for at se om de kunne trylle, da Jason ønsker sig bøgerne så inderligt. Men desværre ingen held – heller ikke hos et antikvar.

Et sjovt tilfælde

En dag tilbage i februar måned… på vej til børnehaven fortæller Jason mig, at han har set en bog i vinduet ved boghandleren, som er lige foran børnehaven. Der findes to boghandleren i byen lige overfor hinanden næsten. Den ene er Bog & idé (hvor jeg selv hjælper til nogle gange) og den anden er Billunds Boghandel (BOGHandleren), som er foran børnehaven og Jason går forbi den når han skal hjem, sammen med Morten. Jeg spurgte så hvilken bog det var han havde set, Jason svarede, at det var en bog med Bluey og en xylofon man kan spille på. Jeg fortæller ham, at den skal mor nok sørge for at købe til ham.

En glemt bog

Senere samme dag, bliver jeg kaldt til en vagt i butikken. Her jeg hjælper til i et par timer, indtil Jason har fri fra børnehaven. Jeg fik købt Bluey-bogen i Bog & idé. Vi henter Jason og jeg giver ham bogen. På vej til bilen går vi forbi boghandleren igen. Jason står og peger i vinduet og siger, at det var der, han havde set Bluey-bogen. Jeg kigger… og pludselig LIGE der får jeg øje på noget! Bogen “50 Overraskelser under Havet” står bag Bluey-bogen. Jeg siger “vent her” og løber ind i Billunds Boghandel. De kigger undrende på mig, men følger langsomt med. Jeg havde fundet bogen og var på vej til kassen. Jason blev ellevild da han så bogen. Han kunne næsten ikke vente med at få den læst. Han kiggede i bogen, mens vi kørte hjem. “Mor, det var lige den bog jeg havde ønsket mig længe!”

Nye bøger på vej i serien

Jeg synes, at det er lidt sjovt den måde vi endte med at finde et af de andre bøger i serien. Især når jeg har søgt så længe og så mange forskellige steder. Bøgerne er oversat fra fransk og der findes rigtig mange, men ikke alle er oversat til dansk. Et andet forlag har dog nu taget over og er ved at udgive flere i bøger i serien. Så måske er der er lidt håb. Dog tvivler jeg på, at de genudgiver de titler der allerede er udgået og udgivet af Turbine. Bøgerne er ikke så gamle, men der er blevet trykt få antal af dem. De fleste er gået til restsalg og bogudsalg landet over. Derfor har det også været meget svært at få fat i dem. Vi var bare heldige at Billunds Boghandel stadig havde et eksemplar tilbage på hylden. Bogen er nyt og ubrugt.

Du finder nye titler i serien af forlaget Bogoo Books her – der er indtil videre udgivet disse to:
50 Overraskelser i Piraternes Land
50 Overraskelser i Hestens Land

Vi kommer selvfølgelig med en anmeldelse af bogen “50 Overraskelser under Havet” på bloggen – dette var blot for at dele vores oplevelse med en længe ønsket bog!


Har du oplevet noget sjovt i din søgen efter en bestemt bog? Del gerne med os enten her eller på vores Instagram 🥰