Lydbøger til børn med Lydbogormen
Dette indlæg handler om lydbøger for børn i sponsoreret af Lydbogormen. Jason har i samarbejde med Lydbogormen fået lov til at teste en lydbog og et fysisk bog efter eget valg. Efter lidt vurdering, faldt valget på “Hvordan elefanten fik sin lange snabel” af Rudyard Kipling (forfatteren bag “Junglebogen”). Jeg valgte denne bog til Jason, da han pt er meget glad for fabler. Jeg kan godt lide Kipling’s fabler, så det var rigtig fint at det var både muligt at få den fysiske bog og lydbogen med hans historier. Da vi ikke bruger lydbøger så meget, så tænkte jeg, at der skulle en fysisk bog med, så Jason kunne følge med historien ved at kigge i bogen mens vi hørte lydbogen 📖
Hvad er Lydbogormen?
Lydbogormen guider dig igennem alle lydbogstjenester og gør det nemt for dig at finde lige præcis den tjeneste der passer til dig og dine behov. Jeg kiggede blandt en masse forskellige ved at benytte Lydbogormens guide, for både at se deres udvalg af bøger og hvordan den passede til Jason. Valget faldt på Saxo og nu har vi haft mulighed for at teste det af henover to måneder. Du vælger selv om du vil købe lydbogen eller oprette dig som premium medlem og få adgang til uendelige lydbøger og e-bøger. Man får til at starte med en hel måned gratis – der er ingen binding. Vi testede en gratis måned og en måned hvor vi betalte.
Mangler du inspiration til lydbøger for børn, så kan Lydbogormen også hjælpe dig. Her kan du se en oversigt over de 40 bedste lydbøger til børn af Lydbogormen til de små 🧡
Anmeldelse af “Hvordan elefanten fik sin lange snabel”
Den klassiske historie om hvordan elefanten fik sin snabel og 5 andre dyrefabler. Historien om elefanter omhandler den meget nysgerrige og lidt naive elefant unge som har uendelige mange spørgsmål om alt i livet. Det er en sød lille historie, med en sjov tilgang til dyrenes udvikling. Dog er det tydeligt at det en gammel historie, da der fx ikke ligges skjul på at de voksne giver elefantungen smæk hvis de mener den gør noget forkert. Selve bogen er flot illustreret og der er en vis nostalgi over den. Dette er dels fordi bogen er skrevet på gammeldags manér og illustrationerne er ligeledes. Bogen er ikke en billedbog, så man skal ikke forvente en masse illustrationer, men tilpas nok til en lidt ældre målgruppe end Jason (7+ år). Illustrationerne er tegnet af forskellige danske kunstnere og er virkelig smukke. Bogen får 4 stjerner ⭐⭐⭐⭐ ud af 5.
Vi har hver som forælder læst bogen sammen med Jason, hvor vi har kigget i bogen samtidig med at vi har sat lydbogen på. Det fik vi lidt forskellige oplevelser af, så her får du en beskrivelse fra både Morten og mig 😄
Min oplevelse sammen med Jason:
Jason fik læst bogen sammen med mig første gang. Her startede jeg med at forklare ham, at i stedet for at jeg læste, så fik han det læst op af en dame og vi skulle derfor lytte via app’en på mobilen. Han sad spændt med bogen i hånden og ventede. Han åbnede bogen og vi startede lydbogen. Han sad stille og lyttede med og stillede spørgsmål undervejs og pegede på illustrationerne i bogen, hvor jeg forklarede. Han var meget mere koncentreret og lyttede ivrigt med – mere end jeg egentlig havde regnet med. Vi nåede ikke igennem hele bogen, men færdiggjorde den ene fabel omkring elefanten. Oplevelsen var, at dette var faktisk noget der ville kunne fungere og det har gjort at vi har valgt at prioritere lydbøger lidt mere end vi førhen har.
Mortens oplevelse sammen med Jason:
“Hvordan elefanten fik sin lange snabel” er ikke en billedbog, men en bog med mere tekst end illustrationer. Jason havde derfor lidt svært ved at holde fokus. Efter kort tid begyndte han at lege med legetøj, mens lydbogen stadig var på. Da historien sluttede, spurgte jeg ind til historien, for at se om han havde fulgt med mens han legede. Han havde helt styr på historien. At benytte lydbogen giver os som forældre lidt frie hænder, hvis man har noget der skal laves. Alt imens barnet stadig får sin historie. Modsat når vi læser op for ham, så er det en mere nærværende og intim oplevelse med barnet. Så hvad man foretrækker, afhænger af mange faktorer. Personligt vil jeg hovedsageligt holde mig til selv at læse op. Jeg føler vi fordyber os mere, og gør det nemmere at lave ophold og snakke om historien. Især hvis Jason har spørgsmål eller kommentarer.
Hvad er din oplevelse med lydbøger til børn?
Bruger du lydbøger til dine børn og hvad er oplevelsen? Hvornår bruger du det og hvornår læser du en fysisk bog? Kommenter gerne – jeg er nysgerrig på at høre! 😄 Hvis du ikke gør, men overvejer det så vil jeg varmt anbefale at du tager et kig på Lydbogormen.
Hvis du søger bøger om fabler der er korte, så tjek vores anmeldelse ud på bogen “Læs 20 minutter om dagen: Løven og musen og 6 andre fabler, du selv kan læse“.
Bogen og lydbogen er et anmeldereksemplar sponsoreret af Lydbogormen.
Leave a Reply