Det er ingen hemmelighed, at Jason og jeg tit laver kreative ting sammen. Jeg var selv meget kreativ som barn og min mor sad altid sammen med mig og lærte mig diverse kreative projekter. Derudover, søgte jeg selv efter inspiration i naturen, på tv (hvem husker 90érnes “Art Attack”?).

Jeg prøver altid at finde på spændende projekter som Jason og jeg kan kreere sammen. Vi deler begge fascinationen for dinosaurer og forhistoriske dyr. Og da Jason sad og lavede dino aftryk på hans slim/putty med en dino figur, så slog det mig: jeg havde noget selvhærdende ler liggende, så hvorfor ikke bruge det? Jeg spurgte Jason, der udmærket godt ved alt om dinosaurer og fossiler – om ikke vi skulle lave fossiler sammen? Det ville han mægtig gerne og gik straks i gang med at rydde bordet for legetøj. Vi gik herefter på “jagt” sammen i blandt hans legetøj for at finde ting der kunne bruges til fossil tryk. Jason fandt hans dinosaur figurer frem, nogle sten og en legetøjsmønt. Jeg fandt nogle muslingeskaller og det selvhærdende ler.

Sådan laver du fossiler af selvhærdende ler

Hvad du skal bruge:

  • 1 pk. selvhærdende ler (vi købte denne fra Søstrene Grene)
  • Noget at rulle leret ud med – vi har dette udstiksformsæt fra Bog & idé
  • Ting du synes der kunne være spændende at lave aftryk med – fx: dinosaur figurer, sten, muslingeskaller, sneglehuse, gamle mønter, grene, blade… generelt ting fra naturen, skov og strand.

Start med at tage et lille stykke af gange, alt efter hvor stort det skal være. form det til en kugle og rul det ud. Placér herefter figuren ovenpå og tryk.

Fossilerne er tørre efter ca 24-48 timer. Vi har valgt at beholde dem som de er, men man kan også sagtens male dem eller give dem en omgang lak.

Brug dem til leg, læring og evt. bordpynt til dinofesten 😀